Op welke site je tweedehandsauto verkopen ?

Annonce auto

Hier vind je een vergelijking van de beste zoekertjessites voor tweedehandsauto’s in België: AutoScout24, 2eHands, Vroom, Gocar.be en Autogids. Wees heel voorzichtig bij het reageren op kopers, want er zijn veel oplichters actief. Lees dus zeker ons artikel.

We hebben deze websites gesorteerd op het aantal aanwezige autoadvertenties, omdat een site die veel autoadvertenties bevat, populair is en daarom door tienduizenden kopers wordt bezocht: op deze sites is de kans groter om uw tweedehandsauto te verkopen..

Autoadvertenties
Adres Commentaar
Kapaza annonces auto Wat gebeurde er met Kapaza.be ?
Kapaza was een Belgische advertentiesite opgericht in 2003. Het was eigendom van het Noorse mediaconcern Schibsted. In mei 2017 staakte Kapaza zijn activiteiten, die werden overgenomen door de website 2eHands.be, die zelf sinds 2013 eigendom is van eBay.

Pas op voor valse kopers en valse betalingsbewijzen :

  • Verkoop je auto nooit aan iemand die je nog nooit hebt ontmoet en die je auto nog nooit heeft gezien: het is een spookkoper en er volgt een zwendel.
  • Ga nooit akkoord met het betalen van een zogenaamde te hoge betaling aan een koper via Western Union.
  • Accepteer als betaalmethode enkel geverifieerde cash of een cheque gecertificeerd door een Belgische bank en die u hebt geverifieerd via een telefoontje naar het bankkantoor.
  • Systematisch elke transactie weigeren via een zogenaamde wegvervoerder die je auto ophaalt: dit is oplichterij.

> Leer de valkuilen van de oplichters te vermijden

Benoit Bertholet
Auteur van dit artikel :

Stichter van Bertholet Publishing
Al meer dan 10 jaar hoofdredacteur van de vergelijkende sites voor telecom, auto- en woningverzekeringen, bankrekeningen, auto- en persoonlijke leningen en onroerend goed in België.
Ik heb ook 5 jaar bij Autoscout24 België gewerkt.