Waardebepaling: hoeveel is uw auto echt waard ?

prix occasion et cote auto argus belgique

Uw auto verkopen: door de juiste prijs van uw auto te bepalen, kunt u uw auto sneller verkopen terwijl u toch de hoogste prijs bekomt. Verschillende sites schatten de prijs van uw tweedehandsauto, via een gratis, automatische waardebepaling in een paar klikken. Deze prijzen zijn gebaseerd op een normale staat van slijtage en moeten naar beneden worden bijgesteld voor schade die u niet zou hebben hersteld.

Onze vergelijking schattingssites van tweedehandsauto (Argus) in België

We hebben voor u enkele websites getest om de waarde van onze Volkswagen Golf van 10/2012, 1.6 TDi, 5 deuren, BlueMotion DPF van 77 Kw (105 pk) met 150.000 km op de teller te schatten.

Schattingssite Geschatte waarde op (11.03/2022) Informatie over de schatting
Taktak
www.tak-tak.be
van 6.000 € tot 7.700 € 1. Schatting particulieren:
tussen 7.350 € en 7.700 €
2. Schatting handelaars:
tussen 6.000 € en 7.350  €
Eventueel ophalen en betalen van uw voertuig door Taktak (handelaars)
Autoscout24
www.autoscout24.be
van 7.300 € tot 8.200 € Waardebepaling tweedehands geldig voor verkoop tussen particulieren
Le Moniteur Automobile
www.autogids.be
6.300 € Waardebepaling tweedehands voor verkoop tussen particuliere
Vendez Votre Voiture
www.wijkopenautos.be
5.500 € Berekende schatting is hier geldig tussen particulieren

Verkoop ons uw tweedehandswagen: al meer dan 1.600 voertuigen overgenomen

Verkoop snel en zorgeloos in België

Diensten Taktak

Overname van uw wagen tegen de beste prijs door professionals

Logo Taktak
  • Precieze online evaluatie zonder verplichting
  • U hoeft niet naar de autokeuring
  • We komen uw voertuig bij u ophalen
  • Betaling ter plaatse met onmiddellijke overschrijving

Onze analyse:

AutoScout24 berekent de hoogste verkoopprijs (schatting tweedehands) voor onze Golf VI. Dan is TakTak-site het interessantst omdat die u niet alleen 2 afzonderlijke schattingen geeft, maar ook een prijsvork, omdat uiteraard ook de details van de opties en de andere uitrusting een rol zullen spelen bij het verfijnen van de verkoopprijs. TakTak zou een algoritme hebben ontwikkeld op basis van 150 criteria (lees het Echo-artikel: "TakTak, tweedehandsauto's tegen de juiste prijs dankzij AI (Artificial Intelligence)" van 20 februari 2020 - Auteur Maxime Samain.). De Autogids geeft een vrij lage schatting van onze Golf. En het gigantische Europese platform "wijkopenautos.be" waarvan de activiteit de overname van gebruikte voertuigen is, geeft ons de laagste tweedehands schatting tussen particulieren, bijna 2.000 € minder, terwijl we ons hebben gebaseerd op een zeer populair en betrouwbaar voertuig.

1. Ontvang een GRATIS schatting via Autoscout24.be, de grootste site voor autoadvertenties in België

Het voordeel is de geloofwaardigheid van de geschatte prijs, omdat deze waardebepaling niet alleen gebaseerd is op tienduizenden advertenties voor gebruikte auto's in België, maar deze tool is ook in staat om uw schatting in detail te verfijnen op basis van opties, kleur, staat, nauwkeurig model.

Deze GRATIS online service voor het berekenen van de verkoopprijs van uw auto is online beschikbaar op : https://www.autoscout24.be/prijsschatting/ op basis van de gegevens van uw voertuig: merk, model, leeftijd, transmissie, brandstof, vermogen in kW en PK en kilometerstand.

Resultaat bekomen voor een Volkswagen Golf 1.6 TDi uit 2012 via Autoscout24.be


Deze site bevat steeds meer dan 80.000 autoadvertenties in België.

2. Berekenen de waarde van je auto op de website van de Belgische startup TakTak.be

GRATIS service via ernstige berekening van de schatting van uw auto: https://tak-tak.be/, die zou worden berekend met behulp van artificiële intelligentie. Interessant omdat je 2 schattingen krijgt met een redelijk realistische vork en je wordt gevraagd om "je finale verkoopprijs" in te geven, om die te situeren in relatie tot de verkoopprijsschattingen van TakTak.

Resultaat verkregen voor een Volkswagen Golf 1.6 TDi uit 2012 via Tak-Tak.be


3. Test ook Wijkopenautos.be en krijg een echte inruilaanbieding op basis van foto's

Deze GRATIS service voor het berekenen van de verkoopprijs van uw auto is te vinden op : https://www.wijkopenautos.be

Je moet ingeven: merk, model, jaar, koetswerktype, motor, kilometerstand en aan wie en wanneer je wilt verkopen. Kies voor "Ik wil niet verkopen" om de schatting te krijgen. U kunt een aanbod van echte overname ontvangen door uw auto verder te beschrijven en foto's van het exterieur en interieur toe te voegen.

Deze site behoort tot de Auto1 groep, die actief is in 30 landen en gespecialiseerd is in de verkoop van tweedehandsauto's (Vendezvotrevoiture, Autohero): 131.000 auto's verkocht in Europa in het eerste kwartaal van 2021. In België hebben ze een netwerk van 7 vestigingen. Schatting verkregen voor een 2012 Volkswagen Golf 1.6 TDi via Wijkopenautos.be

Schatting verkregen voor een 2012 Volkswagen Golf 1.6 TDi via Wijkopenautos.be

4. Raadpleeg de officiële classificatie (Type Argus) van Autogids

De waardebepaling van tweedehandswagens die deel uitmaakte van het papieren automagazine Autogids is verdwenen. Gedaan dus met de "Belgische argus" schatting en op naar de digitale schatting via het internet (gratis).

Surf naar : https://www.autogids.be

Resultaat verkregen voor een Volkswagen Golf 1.6 TDi 2012 via Autogids.be

Verfijn de prijs volgens de volgende criteria :

  • Verhoog de prijs van deze schatting als uw auto is uitgerust met opties: airco, radio, gps, aluminium velgen ...
  • Verlaag de verkoopprijs als de auto beschadigd is of als er op korte termijn aanzienlijke kosten moeten worden gemaakt: distributieriem die moet worden vervangen, versleten banden, ...

5. Voeg een onderhandelingsmarge bij uw verkoopprijs

Vergeet niet om rekening te houden met het feit dat de koper van uw auto de verkoopprijs van uw auto zal willen verlagen. Onderhandelen is een integraal onderdeel van de handel in tweedehandsvoertuigen, dus voorzie speelruimte voordat u uw verkoopprijs aangeeft. Als u de wagen aan een handelaar overlaat, moet u de prijs laten dalen met 500 € tot 1.000 €, of meer, afhankelijk van de staat van uw auto. Een handelaar of professional moet immers zijn marge nemen en zal op zijn minst de verkoopkosten hebben en een grondige reiniging uitvoeren.